Oldalak

2011. június 28., kedd

Illetlen tölcsérek

A tisztást egy hatalmas kidőlt fatörzs osztotta két részre. Valószínűleg egy nagyobb árvíz után veszthette el a talajt maga alól vagy egy villámcsapás végzett vele. Ez nem ritka látvány errefelé. A sziget az ártérhez tartozik és nagyobb árvizek alkalmával a víz mélyen behatol az erdő belsejébe sőt néhány alkalommal az egész terület víz alá kerül. A villámcsapott fa szintén nem ritka, hiszen idefelé az ösvényen legalább egy tucatot figyelhetünk meg. A fa korhadt törzsén egy érdekes albérlőre lettem figyelmes.

Kerek repkény
Egy kisebb kerek repkény (Glechoma hederacea) - más néven földi borostyán -csoport gondolta úgy, hogy itt ver gyökeret. Az ajakosak családjához tartozó növény kékeslila virágaival messziről felhívja magára a túrázók figyelmét.


Mezőkön, lombos és ligeterdőkben találkozhatunk ezzel a szép gyomnövénnyel.


A bibe túlnő a pártacsövön ezért kilóg a virágból. Úgy néz ki mintha a nyelvét kinyújtaná. Ezért lett a poszt címe az "illetlen tölcsér".

Beee...!

Úgy olvastam, hogy korábban gyógynövényként is használták köhögés csillapítására illetve sebgyógyításra. Ezzel a képsorozattal fejezem be a tisztáson tett fotósétám leírását.
Ezúton szeretném jelezni Felétek, hogy az elmúlt hétvégén egy nagyon érdekes (tényleg nem mindennapi) helyen jártunk és ezt szeretném majd hamarosan bemutatni. Már dolgozom a képanyagon, remélem hétvégéig elkészülök vele. Coming soon...



6 megjegyzés:

  1. Bevallom a legelső tetszik a legjobban!:)

    VálaszTörlés
  2. They're beautiful photos of the flower.
    Tekintetében, Miklós.

    VálaszTörlés
  3. Köszi Gabesz, nekem is az a kedvencem :)

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom hozzátok, az első tetszik nekem is a legjobban (persze a többi is szép!) :)

    VálaszTörlés
  5. :) Üdvözlünk a csapatban! Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.