Oldalak

2013. február 25., hétfő

Kutyavár - Érdliget

Pár hete egy elintézendő dolog miatt Érdligetre kellett mennem. Mivel korábban még nem jártam itt, előtte gyorsan megnéztem a Google-ban, hogy van-e ott esetleg valamilyen érdekesség, látnivaló. Egyetlen dolgot találtam és a neve... Kutyavár! Hogy micsoda? Elhatároztam, hogy ezt mindenféleképpen megnézem. Vonattal indultam a Déli pályaudvarról. Az utóbbi időben többször utaztam a Siemens által gyártott Desiro motorvonattal és nagyon megkedveltem. Csendes, kényelmes, gyors, tiszta és a BKK bérlettel kombinálva a jegyár is töredéke lett a gépkocsival történő utazáshoz képest. Érdliget egy kis állomás, ahol a legtöbb vonat csak átrobog. Ez okozta számomra az egyetlen kellemetlenséget. Kiszámoltam az időt, hogy mire mennyi jut. Választhattam. Lesz fél órám eljutni a Kutyavárhoz, megnézni és visszaérni vagy kényelmesen megnézhetem, de akkor utána majd egy órát kellett volna pluszban várakoznom a következő vonatra. Hideg, ködös nap volt, ezért a gyors turista üzemmódot választottam. Az állomástól az utam először a Balatoni úthoz, majd tovább a Kutyavári utcában vezetett. Az enyhe emelkedő és a gyors menet gondoskodott róla, hogy ne fázzam. Végül megérkeztem és egy kis vaskapun beléptem a parkszerű helyre. Sajnos, nagyon kevés maradt meg ebből műemlékből, már az indulás előtt tudtam, hogy gyorsan bejárható.


2013. február 20., szerda

Tél végi madárgyűrűzés az Óbudai-szigeten

Úgy gondolom, hogy nincs még vége és tartogat még némi meglepetést számunkra az idei tél, de az elmúlt szombaton mégis e címmel hirdette meg az MME Budapesti Helyi Csoportja soron következő madarász programját az Óbudai-szigeten.

Óbudai-sziget (Budapest)

2013. február 16., szombat

A bükkszentkereszti füvesember 3.rész

Ha megkérdezünk valakit, hogy mi jut eszébe Bükkszentkeresztről, akkor jó eséllyel valami hasonló lesz a felsorolás. Gyönyörű táj, túra, jó levegő, gyógyító kövek és Szabó Gyuri bácsi a füvesember. Írtam már a kövekről és bemutattam néhány fotót a településről is. Természetesen mi is ellátogattunk a Gyógynövényházba és reménykedtünk, hogy Gyuri bácsi otthon lesz. 


2013. február 10., vasárnap

Bükkszentkereszti képek 2.rész

A falu határában parkoltunk le, hogy gyalogosan fedezhessük fel Bükkszentkeresztet. A település 600 méteres magasságban fekszik, csodás természeti környezetben. A parkolóból szétnézve az alábbi látvány kényeztetett minket. Üde zöld környezet és tisztaság.


2013. február 3., vasárnap

Gyógyító kövek 1.rész

Valóban gyógyító erejű kövek? Nem tudom. Az elmúlt nyár végén jártunk először Bükkszentkereszten, ahol többek között megnéztük a híres köveket is.