Oldalak

2012. április 21., szombat

Az utolsó fellépés 1.rész

Véget ért a ma esti hangverseny is. Most értünk haza és gyorsan fel is töltöm a képeket. Ezen a héten már ez volt a lányomék harmadik fellépése, ám egyben az utolsó is. A hónap végén még lesz egy lemezfelvételük és utána már az érettségire koncentrálnak a végzősök.
Budai Ciszterci Szent Imre templom. Itt korábban még nem léptek fel, így természetesen vittem a fényképezőgépemet. 

Budai Ciszterci Szent Imre templom főoltár
Az oltár két oldalán Szent László és Szent István szobrai állnak

2012. április 19., csütörtök

Esti hangverseny

Szerdán este ismét hangversenyen voltunk, ahol többek között fellépett a nagyobbik lányom is. Énekelt szólóban, kórusban valamint hegedült a zenekarban. Programokkal, fellépésekkel zsúfoltak ezek a napok, de igyekszünk kihasználni, hiszen az érettségi után már nem lesz erre alkalmunk. Hétvégén ismét koncertezni fognak a Szent Imre templomban és vár még rájuk egy lemezfelvétel is. A vizsgák is közelednek, nagy a teher rajtuk. 
Az elmúlt hétvégén a Mátyás-templomban nem sikerült fotóznom őket a folyamatban lévő felújítás miatt, így most ismét vittem magammal a fényképezőgépet. A helyszín ezennel a Szent Anna templom volt Felsővízivárosban. Ha valaki nem tudná, ez a Batthyány téren álló nagy kéttornyú templom. 

Orgonasípok
Felsővízivárosi Szent Anna plébánia

2012. április 15., vasárnap

Utolsó szolgálat

Azt hiszem a fenti cím egy kis magyarázatra szorul. Lassan közeledik a tanév vége. A nagyobbik lányom végzős a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában. Az intézményben több kórus is működik, Ő a Iubilate énekkar tagja. A kórusok sokszor és sok helyen fellépnek, többek között rendszeresen szerepelnek, "szolgálnak" a Mátyás-templomban, a vasárnapi szentmiséken. A hétvégén elérkezett a végzősök utolsó szolgálatának az ideje, hiszen a következő tanévben már máshol fognak tanulni. Erre a misére én is elkísértem, gondoltam készítek egy-két emlékfotót.

Mátyás templom

2012. április 9., hétfő

Szalonna 1.rész

Csak semmi pánik! Nem változtattam a blog témáján és nem török a gasztrobloggerek babérjaira sem. Magyarországon sok érdekes - néha vicces - hangzású falunévvel találkozhatunk. Ilyenek Forró, Bugyi, Rum, Ököritófülpös, Nagyfenék, Lábatlan, Makkoshotyka... és még sorolhatnám. Nos, a sorokból nyilván már sejti az olvasó, hogy a fenti cím is egy érdekes nevű kis magyar falut jelöl. A Szalonnai-hegység déli részénél fekszik ez a kis település, melynek neve valószínűleg a szláv "slana" azaz sós szóból eredhet. A közelben ugyanis egy enyhén sós vizű kis forrás található. A falu közepén épült régi templom, a leghíresebb látnivaló.

Szalonnai református templom