Oldalak

2012. április 19., csütörtök

Esti hangverseny

Szerdán este ismét hangversenyen voltunk, ahol többek között fellépett a nagyobbik lányom is. Énekelt szólóban, kórusban valamint hegedült a zenekarban. Programokkal, fellépésekkel zsúfoltak ezek a napok, de igyekszünk kihasználni, hiszen az érettségi után már nem lesz erre alkalmunk. Hétvégén ismét koncertezni fognak a Szent Imre templomban és vár még rájuk egy lemezfelvétel is. A vizsgák is közelednek, nagy a teher rajtuk. 
Az elmúlt hétvégén a Mátyás-templomban nem sikerült fotóznom őket a folyamatban lévő felújítás miatt, így most ismét vittem magammal a fényképezőgépet. A helyszín ezennel a Szent Anna templom volt Felsővízivárosban. Ha valaki nem tudná, ez a Batthyány téren álló nagy kéttornyú templom. 

Orgonasípok
Felsővízivárosi Szent Anna plébánia

A plébániát 1390-ben alapították, azóta természetesen sok mindent megélt, bővebben erről az interneten olvashattok. A jelenlegi beltér szépen felújított, csodálatos az akusztika és a bejárat feletti karzaton egy hatalmas orgona kapott helyet. A hangversenyen a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola tanárai, néhány korábban végzett diák és három jelenlegi növendék lépett fel. Mivel a templomi orgona is a zenei kíséret része volt, az előadók a karzatról adták elő a műveket. A csodálatos zenedarabokat és a remek előadásokat a hangverseny  végén állva tapsolta meg a nézősereg. A családi fotók mellett készült egy-két beltéri részletfotó is - ezekből mutatok meg néhányat.

Orgona
Síppal-trombitával
Főoltár

Feszület az egyik oldaloltáron
Végezetül a programfüzet másolata, melyben megnézhetitek az elhangzott művek listáját és a fellépő előadókat.


9 megjegyzés:

  1. Szép templom ez is, igazán tetszenek ezek a részlet fotók! A koncertet én is szívesen meghallgattam volna!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Laci. Bárki jöhetett, ingyenes volt a koncert és a templom is nagy. Volt még szabad hely...csak sajnos Tőled kicsit messze van :)

      Törlés
  2. Büszke lehetsz a lányaidra és a fotóid is szépek!

    VálaszTörlés
  3. Good morning Miklós

    it's again very nice..... lovely light and good composition.

    good work.

    Greetings, Joop

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hi Joop,
      Thanks for your very kind comment :)
      Have a nice day.
      Greetings, Miklos

      Törlés
  4. Kedves Miklós! Képeket kerestem a Szent-Anna templomban tartandó koncertem plakátjára, úgy bukkantam az Ön blogjára... Ha úgy adódna, nem bánná, ha felhasználnám az orgonasípos képet? Nagyon hálás lennék!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zivatar91,
      Természetesen. Szívesen segítek.
      Sok sikert kívánok!
      Üdv Miklós

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.