Oldalak

2013. január 20., vasárnap

Budakeszi Vadaspark 1.rész

Egyhangúan telnek a szürke télies napok. Elég sok hó esett az elmúlt napokban, de mi mégis bokáig érő latyakban járunk. Új módi jött divatba - persze tisztelet a kivételnek. Sok helyen tapasztalom, hogy nem takarítják el a havat, hanem egyszerűen csak felszórják. Az így keletkezett tócsa labirintusban próbálnak meg az emberek araszolni a céljuk felé. A szilveszteri fotósétám óta nem volt időm fotózni sem, így jobb híján most ismét nyári kirándulásaim bemutatásával folytatom a blogot. Az egyik lányunk még soha nem járt a Budakeszi Vadasparkban, így egy szép nyári napon felkerekedtünk.


A Vadaspark története még valamikor az 1970-es években kezdődött. Megalapítását követően fokozatosan fejlődött. Napjainkban már jól kiépített utak, parkolók, pihenőhelyek várják a látogatókat, akik akár egy egész napot is gond nélkül eltölthetnek a környéken és a park területén.


Bolyonghatunk az erdei ösvényeken, megpihenhetünk a kiépített piknik helyek egyikénél. A vadaspark bejáratát nem lehet eltéveszteni. A felújított bejárat tetején egy szarvasszobor áll, pompás agancskoronával. 


A vadasparkban legmagasabb pontján található egy kilátó. Ha megmásszuk,  akkor "madárszemmel" fedezhetjük fel a környék szépségeit.



A parkban sétálva közelről megismerhetjük a vadon élő hazai állatvilágot. Az itt látható nagyvadakról majd a következő posztban fogok bemutatni fotókat. A kisebb állatfajok illetve a madarak sajnos nehezen fotózhatóak a sűrű rácsozat miatt.


A parkba évente több mint százezren látogatnak ki. Remek kikapcsolódás egyedülállóknak, családosoknak, kisgyermekeseknek egyaránt. A következő fotók is a park területén készültek.






A következő posztban jönnek majd a nagyvadak. Nagy területen élhetnek, szép környezetben, jól fotózhatóak - ha csak éppen nem bújnak el a látogatók elől...

12 megjegyzés:

  1. a nice place and good photo's Miklós..... well done again.

    Greetings, Joop

    VálaszTörlés
  2. dat ziet er heel mooi uit,het is daar nog geen winter zo te zien,maar wel heel mooi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Thanks nic. You're right all pictures were taken even in summer. Nowadays I don't have enough free time and this is the reason why summer photos were uploaded :)

      Törlés
  3. na itt még sosem jártam, így számomra hasznos a sorozat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök ha hasznosnak találod, hamarosan folytatom a sorozatot.

      Törlés
  4. Szép gondozott hely, a fotók ezt jól visszaadják.
    Vegyes érzelmeim vannak a vadasparkokkal és állatkertekkel kapcsolatban. Lehet hogy nincs igazam, de a bezárt állatokat mindenképp csak sajnálni tudom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bezártságot manapság sok parkban az élőhelyek kiterjesztésével próbálják ellensúlyozni az üzemeltetők. Ez a park 327 hektáron terül el és a nagyvadaknak az átlaghoz képest hatalmas területük van a mozgásra. Egyesek akár el is tűnhetnek a szemünk elől :)

      Törlés
  5. Kedves emlékeket idéznek a képeid.Első Indás fotósétámon voltam itt,bár akkor csúnya sáros,esős idő volt.Fotóidat látva kedvet kaptam egy napsugaras látogatásra is..
    Tetszett a bemutatás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Marcsi, örülök ha tetszett. Jó időben biztos más arcát mutatja majd meg a park :)

      Törlés
  6. Some real pieces of art, certainly the wood carving.

    Greetings,
    Filip

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.