Oldalak

2013. május 15., szerda

Akácvirágzás

Pár éve úgy alakultak a dolgok, hogy változtattam a munkába járási szokásomon és az útvonalon is. Azóta minden reggel és este átvezet az utam egy rövid, erdős ligettel övezett ösvényen. A hosszából adódóan korábban nemes egyszerűséggel elneveztem ezt a kis utat 300-nak. Jó itt átsétálva kezdeni és zárni a napot. Időnként különösen szépet produkál itt (is) a természet. Ilyenkor viszek magammal fényképezőgépet, hogy megörökíthessem ezeket a pillanatokat. A korábbi posztokat megnézhetitek az ösvényről, ha a címkéknél a 300-ra kattintotok. Az elhúzódó tél és a sok-sok csapadék hatására hihetetlen tempóval és intenzitással próbálja meg behozni a lemaradást a természet. Napról-napra látható a változás, a növekedés. Így van ez most a fehér akáccal is. Az elmúlt évekből nem emlékszem olyan intenzív akácillatra ezen a területen, mint most. Egyszerűen nem tudok betelni vele! A friss kora reggeli levegőben terjeng a finom illat - én meg úgy lélegzem mint egy futó a hosszútáv végén. Mélyen és hosszan... A fotók az illatot nem tudják továbbítani, de azt hiszem a virágfürtöktől roskadozó fák látványa is megér egy pár perc lazítást.


A feltöltött fotók most a régi gépemmel készültek, ugyanis az sokkal kisebb helyet foglal el a hátizsákomban mint a jelenleg használt Canon vázam. Remélem a képeken keresztül átjön és tetszik nektek is az a buja szépség, amit ezekben a napokban van szerencsém élőben látni.



Már virágba borultak a csipkebogyó bokrok is.



Már itt-ott piroslanak az első pipacs előhírnökök is. Még pár nap és mindent elborítanak majd ezek a látványos virágok. Remélem lesz majd időm a fotózásukra.


28 megjegyzés:

  1. Arra felétek sincsenek méhek ? A fák rogyásig telve virággal és egyetlen méhet sem látni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos hasonlóak az én tapasztalataim is. Gondolom a megbolondult időjárás lehet ennek is az oka. Ebben a gyönyörű akácosban sem találkoztam eggyel sem, csak néhány más fajta bogár döngicsélt a virágok körül. Pedig vonzó illat volt bőven...

      Törlés
  2. Valamikor nagy ünnep volt nekem az akácvirágzás, amikor még méhészkedtem. Gyönyörűség.
    Nekem túlságosan sötétnek tűnnek a képeid,(nem csak a mostaniak). Szándékos, vagy csak a monitoraink eltéréséből adódik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát Endre ezt nem tudhatom, de köszönöm a jelzésedet.
      Annyit tudok ezzel kapcsolatban írni, hogy valóban kedvelem a sötét tónusú fotókat, de ez nem mehet a fotók minőségének a rovására. E poszt fotói - kettő kivételével - eleve egy árnyékos, sötét ligetben készültek. Ez is lehetne az oka, de azt írod, hogy minden poszt fotóit sötétnek látod. Nálam élvezhetőek a képek és ma este megnéztem a munkahelyi monitoromon is - ott sem láttam őket sötétnek. Gondolom a monitor kalibrációd neked is rendben van?

      Törlés
    2. Oké, rendben, akkor tudatos.

      Törlés
    3. Hangyányit tényleg sötét, mondom én aki 2 napja kalibrálta be a monitorját :)

      Törlés
    4. Köszönöm a visszajelzést Gábor.

      Törlés
  3. Good combination of flowers and green.

    Greetings,
    Filip

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Thanks Filip, I'm glad if you liked this combination.

      Törlés
  4. Tetszett bizony!Jó,hogy megtaláltad ezt az útvonalat,hiszen milliónyi városlakó társadnak nem adatik meg. ...és átjött az illat is. Szépen fotóztad.

    VálaszTörlés
  5. Another beautiful series of nature shots!

    VálaszTörlés
  6. I can smell the green! great feeling+pics, thanks!

    VálaszTörlés
  7. Beautiful photos, as always.
    Long time no see, glad to return.
    Saludos, Miklós !!

    VálaszTörlés
  8. Ó, ez a kis pipacs mindjárt megszólal! :)

    VálaszTörlés
  9. Estupendas imagenes...un abarzo desde Murcia...

    VálaszTörlés
  10. i love the lush greenery. very calm and pleasing to the eyes.

    VálaszTörlés
  11. Gorgeous pictures.. Have a nice day..

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.