Oldalak

2012. március 23., péntek

Láncreakció - Bezár Ferihegy 1.

Alig másfél hónapja írtam le gondolataimat a MALÉV szomorú leállásáról és összegyűjtöttem egy kis dokumentumanyagot a másnap történéseiről is. Most a híradásokból ismét egy szomorú hírt hallhatunk a magyar repüléssel kapcsolatban. Döntés született, miszerint bezárják Ferihegy 1-es terminált.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér - Terminál 1
Új design, új felirat. Pár hete állították fel.

2012. március 8., csütörtök

Óriások földjén 5.rész

A csoport lelkesen haladt előre, megérkeztünk az "Oszlopok csarnokába", én csak úgy nevezném, hogy az óriások földjére. A tér kiteljesedett és hihetetlen méretű cseppkőképződmények amerre csak néztünk. 

Baradla-barlang
(Aggtelek - Magyarország)

2012. március 6., kedd

A tigris birodalma 4.rész

Folytatjuk a megkezdett barlangtúrát, jöjjön a következő fotósorozat. A Baradla-barlang számos képződménye kapott már fantázianevet, de talán ezek közül is a leghíresebb a "Tigris".

Tigris
(Aggtelek - Magyarország)

2012. március 3., szombat

Koncert a mélyben 3.rész

A Baradla-barlang neve valószínűleg a szlovák eredetű "bradlo" szóból ered, mely sziklás meredek hegyet jelent. Ennek többes száma a "bradla". A magyar nyelv a szláv eredetű szavak mássalhangzó torlódását egy magánhangzó betoldásával oldja fel. Valószínűleg így lett végül "baradla" a barlang neve. Nos, mi e barlang mélyén folytattuk túránkat. Mellettünk feltűnt a barlangrendszer másik híres patakja a Styx.

Styx-patak
(Aggtelek - Magyarország)