Oldalak

2013. június 30., vasárnap

A csillag jegyében

VIII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

Szombaton Kecskeméten voltunk egy kis városnézésre, fotózásra érkeztünk. Most azonban nem a nevezetességekről készült fotókat fogom megmutatni, hanem egy kicsit mást. Napközben a Lestár téren láttuk, hogy valamilyen esti rendezvényhez készülődnek, de nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget. Az eredeti tervünk szerint ugyanis késő délután indultunk volna vissza a fővárosba. A késői ebéd után gondoltuk még sétálunk egyet és ekkor értünk vissza a térre. Ekkor már elkészültek a díszletek és folyt a felvezető műsor. Mint megtudtuk a VIII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra befutóit fogják itt fogadni. Az idei versenyen két nap alatt, 450 kilométert kellett teljesítenie a mezőnynek. 


2013. június 27., csütörtök

Tihanyi Levendula Fesztivál 1.rész

E sorok írása közben is száradó levendula csokrok finom illata járja be a lakásunkat, igazán élvezetes így posztot írni. Visszanézve az elmúlt két-három évet azt veszem észre, hogy egyre nagyobb szerepet kap nálunk ez a virág. Kezdődött a "szokásos" olajjal. Télen egy-egy csepp a párologtatókba csodát tesz a lakás levegőjével. Megfázás esetén az illatát belélegezve pár perc alatt ismét szabadok lesznek az elzáródott légutak. Később a feleségem kis textil zsákokat készített - stílszerűen levendula virág hímzéssel díszítette. Aztán ezeket megtöltötte szárított levendula csokrokkal és kiakasztottuk itt-ott a lakásban. Közel a Duna, de ennek hatására nyáron az erre tévedő szúnyogok inkább más lakást látogattak meg esténként.  Idén tavasszal látogatást tettünk Pannonhalmán (ki ne hallott volna az ott található levendulaolajról) ami újabb löketet adott. Vásároltunk ott egy levendulás receptkönyvet. Most, hogy itt az ideje a virágzásnak a nagyobbik lányom ki is próbálta az első receptet. Pár napja levendulás linzerkarikákat készített... Hmmm! Idén először már két kis levendulabokrot is kiültettünk az erkélyre. Az elmúlt hétvégén pedig levendula szörpöt is ittunk - csak ajánlani tudom mindenkinek! Most pedig egy nagyobb mennyiség szárad a lakásban későbbi saját felhasználásra.


2013. június 21., péntek

Elfeledett pillanatok - Füvészkert

Talán a cím túl romantikusan hangzik, de itt most tényleg a feledékenységemről van szó. Még áprilisban írtam egy posztot a sakura virágzásról. A cseresznyevirágok mellett akkor természetesen megnéztük a virágba borult Füvészkertet is.