Oldalak

2012. december 23., vasárnap

Békés Karácsonyt!


Minden kedves blogbarátnak, olvasónak és látogatónak
békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!

2012. december 19., szerda

A Tappancs Suli magazinban

Még októberben kaptam egy levelet a Tappancs Suli magazin szerkesztőjétől. Ez egy képességfejlesztő kiadvány, amely óvodásoknak és kisiskolásoknak  készül. Anno mi is megrendeltük a lányoknak az általános iskolában, mert nagyon hasznosnak találtuk. A mostani megkeresés egy régebbi fotómmal kapcsolatban érkezett, melyet a Fertő-tónál - egészen pontosan a Borsodi-dűlőn fotóztam egy kora reggel.


2012. december 14., péntek

A tatai Öreg-vár

E poszttal zárom tatai látogatásunk leírását. A tóparton tett sétánk során kívülről megnéztük az Öreg-várat és betértünk a várudvarra is. 


2012. december 5., szerda

Madármegfigyelés az Öreg tavon

Eljött az ideje egy rövid számvetésnek a megfigyelt madarakról. A leengedett Öreg tó medrében rengeteg apró pocsolya maradt vissza. Napközben ezeket szinte teljesen kisajátították a sirályok.


2012. december 1., szombat

Erdei fafaragó

Miközben a vadludak esti behúzására vártunk, sétáltunk egy nagyot a tó körül is. Az előző posztban említettem, hogy ebben az időszakban leengedik a tó vizének egy részét a gát és a várfal védelme érdekében. Ezáltal száraz lábbal is elérhetővé vált a várral szembeni vad erdős rész. Ha már a lehetőség adott volt, mi éltünk vele. Az előző posztban bemutatott fotók egy része innen, a tómederből készült. Miután felfedeztük ezt a részt is, elindultunk vissza a partra. Ahogy lassan haladtunk kifelé, hirtelen - kissé mögöttem hangos kopogásra lettem figyelmes. Megvoltam róla győződve, hogy emberi tevékenység eredménye az erős hang. Szerencsére lassú mozdulattal fordultam és léptem vissza. A zaj igazi forrásának látványa, hatalmas örömmel töltött el. Egy fekete harkály (Dryocopus martius) dolgozott serényen egy kidőlt ártéri fatörzsön.