Oldalak

2012. november 28., szerda

A tatai Öreg-tó

A tatai Öreg-tó Magyarország egyik legrégebben létesült halastava. Az esti vadlúd behúzásra vártunk. Ezalatt a szervezett programok megtekintése mellett beiktattunk egy tó körüli sétát is. Ebben a posztban a séta alatt készült fotókból mutatnék meg néhányat és a tóról írnék pár mondatot.


2012. november 26., hétfő

XII. Tatai Vadlúd Sokadalom

Lassan már négy éve, hogy elkezdtem fotózni. A komolyabb optikák nagyobb távlatokat nyitottak meg előttem és talán ennek is köszönhető, hogy ezzel egy időben megnőtt bennem a madarak iránti érdeklődés. Sok-sok helyre szeretnék eljutni és ezidáig ezek közé tartozott a tatai Öreg-tó és az ott megrendezett Tatai Vadlúd Sokadalom is. Az elmúlt években valami mindig közbejött, de idén szerencsés volt a bolygók állása. A szürke, ködös időjárás sem állhatta utunkat. Szombaton reggel korán indultunk, majd az egész napot kint töltve a tatai Öreg-tó mellett, késő este érkeztünk haza. Hihetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak és az elkövetkezendő posztokban erről az egy napról szeretnék írni illetve fotókat bemutatni.


2012. november 17., szombat

Cantate siker

Múlt hétvégén vasárnap nagy élményben volt részünk és ezt nem az apai önérzetem miatt írom. Idén érettségizett a nagyobbik lányom, most már az egyik egyetem padjait koptatja. A zene pici kora óta élete egyik meghatározó része. Az iskola kórusában énekelt, kamaraegyüttesben hegedült. Jelenlegi tanulmányai ugyan már nem a zenéhez kötődnek, de egy ilyen 12 éven át tartó kapcsolat a hangjegyekkel fontos és nem adja fel az ember. Ezért úgy döntött, hogy szeptembertől csatlakozik a Cantate Vegyeskarhoz. Az énekkarban a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola már végzett diákjai énekelnek, ifj. Sapszon Ferenc irányításával. Azóta is szorgosan jár az esti kóruspróbákra, a hétvégi fellépésekre. A Cantate egy nagyon sikeres kórus, rengeteg fellépéssel és díjjal büszkélkedhet. Legutóbbi nemzetközi megmérettetésük nyáron volt Bécsben, a XVIII. Schubert-versenyen. A Wiener Konzerthaus hangversenytermében több mint harminc kórussal versenyeztek Szingapúrtól az Egyesült Államokig, szakrális  (egyházi zene) és A1-es nagyvegyeskar kategóriában. Végül mindkettőben arany minősítést kaptak a szigorú és neves nemzetközi zsűritől. A siker után ígéretet tettek arra, hogy a koncert anyagát egyszer itthon is bemutatják az érdeklődőknek. Nos, e bemutatónak jött el az ideje múlt vasárnap. Az esti koncert helyszíne a budai Szent Anna templom volt.


2012. november 14., szerda

Könnyező ikon 3.rész

Egy átlagméretű fatábla, mégis emberek tízezrei zarándokolnak el minden évben Máriapócsra, hogy láthassák és imádkozzanak előtte. A pócsi kegykép története és a hozzáfűződő csodák azt hiszem egy egész könyvet is megtölthetnének. Én csak röviden és a legérdekesebbeket osztanám meg az olvasókkal.


2012. november 10., szombat

Máriapócsi Kegytemplom 2.rész

A sorozat első részében már bejártuk a templomkertet, felnéztünk az égbetörő tornyokra. Eljött az ideje, hogy belépjünk a masszív bronzkapukon. Hétköznap és kora délután volt. A főhajóban misztikus homály és csend uralkodott. A felújított ikonosztázion ott tornyosult előttünk, fantasztikusan szép lett. Csak álltunk és próbáltuk befogadni a vizuális élményt.



2012. november 3., szombat

Máriapócs 1.rész

Egy tavalyi máriapócsi látogatást és annak fotósorozatát veszem most elő. Ezt a posztot is több részesre tervezem és remélem, hogy világnézettől függetlenül elnyeri majd a tetszéseteket.