Oldalak

2012. október 27., szombat

Faragott szirmok

Lillafüred egy olyan hely ahová ha teheti az ember, többször is visszatér. Miközben az előző két posztot szerkesztettem, eszembe jutott egy érdekes emlék, egy korábbi kirándulásról. Egészen 2005-ig kellett visszakeresnem az archivált képek között. Előrebocsátanám, hogy a következő fotók még abból az időszakból valók, amikor még nem foglalkoztatott komolyabban a fotózás. Egy szimpla kis Nikon Coolpix kompakt volt a társam a kirándulások alkalmával és lelkes japán turista módjára kattogtattam erre-arra. Most pedig térjünk vissza a témához. Ha Lillafüreden járunk érdemes megnéznünk a Szent István barlangot is. Olyan mint az aggteleki barlang, csak miniben. 


2012. október 23., kedd

Lillafüredi vízesés

A Palota Szálló mellett egy kis lépcsősoron érhetjük el a teraszos sétányrendszert. Azt ígértem, hogy egy érdekességet fogok bemutatni ebben a posztban. Ez pedig nem más, mint a magyar Niagara - már ahogy én magamban nevezem.


2012. október 14., vasárnap

A Hámori-tó

Ha Miskolcot Diósgyőr irányában hagyjuk el, az emeletes házakat hamarosan takaros zöldövezeti kertes házak váltják fel. Aztán előrenézve látjuk, hogy az út erdős részen kanyarog tovább. Miután elhaladunk a "Természetvédelmi terület" tábla mellett tudjuk, hogy beléptünk  a Bükki Nemzeti Park területére. Jelenlegi célunk a park egyik igazi látványossága, a lillafüredi Hámori-tó volt. Ahogy közeledtünk az utat szegélyező erdős sziklák egyre magasabbak és egyre meredekebbek lettek. Olykor kis alagutakon haladunk át. Keskeny vágatok, táblák mutatják az elsőbbségi rendet. Aztán elérjük Hámort a kis települést. Igazán irigylésre méltó környezet. Csend, jó levegő, fantasztikus látvány. Éles kanyarok, kisebb-nagyobb emelkedők, aztán hirtelen kitágul a tér és egy elágazás túloldalán ott van a tó. Erdős hegyek által körbeölelve tükörsima mélyzöld víz.


2012. október 10., szerda

Paint Up!

Az elmúlt szombat este került megrendezésre Visualpower Épületfestő Verseny. Tizenkét pályamű indult a megmérettetésen. Az animációk a Műcsarnok 1000 négyzetméteres homlokzatán keltek életre, a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kiemelt eseményeként.


2012. október 7., vasárnap

Európai Madármegfigyelő Napok

Végre! Több mint egy éve nem tudtam részt venni az MME Budapesti Helyi csoportja által szervezett programokon az iskola miatt. Rendre ütköztek a szombati programok az órarendemmel. Ezen a szombaton viszont úgy adódott, hogy délelőtt, bő két órát a csoporttal tölthettem. 2012. október 6-7. az Európai Madármegfigyelő Napok és a csoport a Naplás-tavon tartotta rendezvényét, madárgyűrűzéssel egybekötve. A tavat a 70-es években alakították ki árvízvédelmi céllal, jelenleg horgásztóként üzemel.

Naplás-tó térképe

2012. október 3., szerda

Mindennapi kenyerünk 2.rész

A pizzák sikerén felbuzdulva, rövid ejtőzés után a lelkes péktanoncok máris újabb kihívás elé néztek. Elérkezett a következő szint, ami nem volt más mint a kenyérsütés. Ismét megoszlottak a feladatok. Az időközben kissé visszahűlt kemencét a férfiaknak ismét fel kellett fűteni 230 C fokra. 

A cél: 230 C fok

2012. október 1., hétfő

Friss és ropogós 1.rész

Ez a poszt valóban az lesz, hiszen nem régen értünk haza, a fotók alig pár órája készültek. Már hagyományosnak mondható, hogy a kollégákkal, családostul minden évben összejövünk Vecsésen ilyentájt. Nevezhetjük akár nyárbúcsúztatónak vagy őszköszöntőnek, a lényeg, hogy nagyon jó kis összejövetel szokott kikerekedni belőle. Érkezésünkkor vendéglátónk legújabb szerzeményei fogadtak.

Vagány és Figyelő - A környék legszebb fakacsái