Oldalak

2012. augusztus 31., péntek

A vörösingesek kertjében 1.rész

"- Mielőtt támadnánk, be fogjuk bizonyítani, hogy mi is vagyunk olyan bátrak mint ők. Én magam mellé fogom venni a két legbátrabb emberemet és kimegyünk velük a Füvészkertbe. Be fogunk hatolni az ő szigetjükre, és odaszögezzük a fára ezt a papírost. Azzal elővett a zsebéből egy darabka piros papírt, amelyre csupa nagybetűvel ez volt írva:
ITT VOLTAK A PÁL UTCAI FIÚK!
A többiek áhítattal nézték a a papírost. Csónakos, aki nem tanult gyorsírást, de akit a kíváncsiság idevonzott, megjegyezte:
- Valami gorombaságot kellene arra a papírra írni.
Boka tagadólag rázta fejét: 
- Nem szabad. Sőt, mi nem fogunk olyasmit cselekedni, aminőt Áts Feri tett, mikor elvitte a zászlónkat. Mi csak meg fogjuk nekik mutatni, hogy nem félünk tőlük, s oda merünk menni az ő birodalmukba, ahol a gyűléseiket tartják, és ahol a fegyvereik le vannak rakva. Ez a darab piros papír a mi névjegyünk. Ezt ott hagyjuk nekik."


2012. augusztus 26., vasárnap

Séta a határban

Újból Szuhakálló határában készült fotókat szeretnék most megmutatni. Természetesen a képek nem egy séta alatt készültek. A faluból négy irányban indulhatunk el, ebből most kettőt szeretnék bemutatni. Az első a Sajókaza felé vezető út, melyről két irányban is letértem. Először a falu temetője mellett indultam fel a dombokra. A korábban feltöltött napraforgós képek is errefelé készültek.


2012. augusztus 20., hétfő

Vízesések völgye

Aki a Szalajka-völgyre tippelt, nyert! Kérem fáradjon a pénztárhoz, hogy felvehesse a nyereményét. Viccet félretéve, lassan egy éve tologatom már ezt a posztot és a képeket. 

Fátyol-vízesés
(Szilvásvárad, Szalajka-völgy - Magyarország)

2012. augusztus 12., vasárnap

A tányérosok földjén

Sokakhoz hasonlóan én is nagyon kedvelem a kék-sárga párosítást. A természetben nyáron adott a gyönyörű kék ég, a sárgát pedig legkönnyebben egy napraforgóföldön találhatunk hozzá.


2012. augusztus 5., vasárnap

Visszatértem

Még tavaly írtam egy posztot a Teve-szikláról amely azzal végződött, hogy hamarosan visszatérek ide, búbos banka nézőbe. Visszatértem, de óriási optimizmusom egy pillanat alatt szertefoszlott. A természetvédelmi terület csöndjét ösvényeken száguldozó quadok dübörgése törte meg. Hogy kerülnek, kerülhetnek ezek ide? A fák lombjai eltakarták őket, egyszer láttam csak két quadot amint a túlsó csúcsra felkapaszkodtak. A zajtól minden élőlény visszahúzódott, elrejtőzködött. Tudtam, hogy itt nem fogok most bankákat fotózni. Ezért a várral szemközti hegyre indultam, hogy néhány távoli fotót is készíthessek az "egri" erődítményről.